Receptek

Konfitált libacomb burgonyalángoskával

recept

Hozzávalók:
| 2 db libacomb    | 1 fej vöröshagyma    1 fej fokhagyma        bors

A burgonyalángoskához:
| 50 dkg burgonya    1 tojás |    25 dkg liszt    libazsír        bors

Tálaláshoz:
| friss saláta    | ribizlilekvár

Elkészítés:

A libacombokat megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk és egy öntöttvas edénybe tesszük. A hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk és a hús köré szórjuk. A fokhagymát megmossuk, a felső negyedét levágjuk és szintén a hús mellé tesszük. A hús mellé öntünk 1 dl vizet. Lefedjük és 130 ºC-ra melegített sütőben légkeverésen 2 és fél órát sütjük. Ezután a fedőt levéve, további 30 perc alatt kicsit lepirítjuk.

A körethez a burgonyát sós vízben előző este megfőzzük, leszűrjük és összetörjük. Éjszakára hűtőbe tesszük. 

Az a lényeg, hogy szobahőmérsékletű vagy egy kicsit hidegebb legyen.

A burgonyát kézzel átgyúrjuk, hozzáadjuk a tojást, sót, borsot és kb. 2 evőkanál libazsírt. Ezt követően a lisztet apránként hozzászórjuk. Egy lágyabb, de formázható tésztát kapunk.

Egy serpenyőben 4 evőkanál libazsírt melegítünk.

Nedves kézzel nagyobb diónyi gombócokat formázunk a tésztából, ellapítjuk és mindkét oldalán pirosra sütjük.

Friss salátával és ribizlilekvárral tálaljuk.

A receptek elkészítéséhez szükséges HU-1182 EK kóddal ellátott termékeinket keresse a Magyarországon található nagyobb áruházláncok polcain.

Jó étvágyat kívánunk! 

További receptjeink

Tépett kacsahúsos szendvics pirított libamájjal fonottkalácsban

A húst megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk és egy öntöttvas edénybe tesszük. A hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk és a hús k...

Tovább

További receptjeink

Rozé kacsamell

A kacsamelleket megtisztítjuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, majd egy éles késsel beirdaljuk, ügyelve, hogy lehető...

Tovább