Receptek

Konfitált libacomb burgonyalángoskával
receptHozzávalók:
| 2 db libacomb | 1 fej vöröshagyma | 1 fej fokhagyma | só | bors
A burgonyalángoskához:
| 50 dkg burgonya | 1 tojás | 25 dkg liszt | libazsír | só | bors
Tálaláshoz:
| friss saláta | ribizlilekvár
Elkészítés:
A libacombokat megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk és egy öntöttvas edénybe tesszük. A hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk és a hús köré szórjuk. A fokhagymát megmossuk, a felső negyedét levágjuk és szintén a hús mellé tesszük. A hús mellé öntünk 1 dl vizet. Lefedjük és 130 ºC-ra melegített sütőben légkeverésen 2 és fél órát sütjük. Ezután a fedőt levéve, további 30 perc alatt kicsit lepirítjuk.
A körethez a burgonyát sós vízben előző este megfőzzük, leszűrjük és összetörjük. Éjszakára hűtőbe tesszük.
Az a lényeg, hogy szobahőmérsékletű vagy egy kicsit hidegebb legyen.
A burgonyát kézzel átgyúrjuk, hozzáadjuk a tojást, sót, borsot és kb. 2 evőkanál libazsírt. Ezt követően a lisztet apránként hozzászórjuk. Egy lágyabb, de formázható tésztát kapunk.
Egy serpenyőben 4 evőkanál libazsírt melegítünk.
Nedves kézzel nagyobb diónyi gombócokat formázunk a tésztából, ellapítjuk és mindkét oldalán pirosra sütjük.
Friss salátával és ribizlilekvárral tálaljuk.
A receptek elkészítéséhez szükséges HU-1182 EK kóddal ellátott termékeinket keresse a Magyarországon található nagyobb áruházláncok polcain.
Jó étvágyat kívánunk!
További receptjeink
Tépett kacsahúsos szendvics pirított libamájjal fonottkalácsban
A húst megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk és egy öntöttvas edénybe tesszük. A hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk és a hús k...
TovábbTovábbi receptjeink
Rozé kacsamell
A kacsamelleket megtisztítjuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, majd egy éles késsel beirdaljuk, ügyelve, hogy lehető...
Tovább