Receptek

Rozé kacsamell

recept

Hozzávalók:
2 db kacsamell csont nélkül    |     | bors

A körethez:
| madársaláta    | rukkola    | bármilyen friss saláta    | kecskesajt    | fügeszósz    | fenyőmag

Elkészítés:

A kacsamelleket megtisztítjuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, majd egy éles késsel beirdaljuk, ügyelve, hogy lehetőség szerint a húsba ne vágjunk bele.

Egy serpenyőt közepes hőfokon felmelegítünk, majd minden zsiradék nélkül a kacsamelleket beletesszük bőrös oldalukkal lefelé. 8 perc után megfordítjuk és a másik oldalukat további 6 percig sütjük.

Eközben a sütőt légkeverésen 180 ºC-ra melegítjük.

A húst a serpenyőből kivéve, bőrös oldalával felfelé sütőpapírral borított tepsibe tesszük, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és 15 percre a sütőbe tesszük. Az idő leteltével a sütőt grillfokozatra állítjuk és további 3-5 percig pirítjuk.

A sütőből kivéve egy tálon lefedve 3-4 percig pihentetjük, majd szeleteljük és tálaljuk.

A körethez a salátaféléket összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk fügeszósszal. A tetejére morzsoljuk a kecskesajtot, majd rászórjuk a száraz serpenyőben megpirított fenyőmagot.

A receptek elkészítéséhez szükséges HU-1182 EK kóddal ellátott termékeinket keresse a Magyarországon található nagyobb áruházláncok polcain.

Jó étvágyat kívánunk! 

További receptjeink

Konfitált libacomb burgonyalángoskával

A libacombokat megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk és egy öntöttvas edénybe tesszük. A hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk és...

Tovább

További receptjeink

Tépett kacsahúsos szendvics pirított libamájjal fonottkalácsban

A húst megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk és egy öntöttvas edénybe tesszük. A hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk és a hús k...

Tovább