Receptek

Rozé kacsamell
receptHozzávalók:
| 2 db kacsamell csont nélkül | só | bors
A körethez:
| madársaláta | rukkola | bármilyen friss saláta | kecskesajt | fügeszósz | fenyőmag
Elkészítés:
A kacsamelleket megtisztítjuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, majd egy éles késsel beirdaljuk, ügyelve, hogy lehetőség szerint a húsba ne vágjunk bele.
Egy serpenyőt közepes hőfokon felmelegítünk, majd minden zsiradék nélkül a kacsamelleket beletesszük bőrös oldalukkal lefelé. 8 perc után megfordítjuk és a másik oldalukat további 6 percig sütjük.
Eközben a sütőt légkeverésen 180 ºC-ra melegítjük.
A húst a serpenyőből kivéve, bőrös oldalával felfelé sütőpapírral borított tepsibe tesszük, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és 15 percre a sütőbe tesszük. Az idő leteltével a sütőt grillfokozatra állítjuk és további 3-5 percig pirítjuk.
A sütőből kivéve egy tálon lefedve 3-4 percig pihentetjük, majd szeleteljük és tálaljuk.
A körethez a salátaféléket összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk fügeszósszal. A tetejére morzsoljuk a kecskesajtot, majd rászórjuk a száraz serpenyőben megpirított fenyőmagot.
A receptek elkészítéséhez szükséges HU-1182 EK kóddal ellátott termékeinket keresse a Magyarországon található nagyobb áruházláncok polcain.
Jó étvágyat kívánunk!
További receptjeink
Konfitált libacomb burgonyalángoskával
A libacombokat megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk és egy öntöttvas edénybe tesszük. A hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk és...
TovábbTovábbi receptjeink
Tépett kacsahúsos szendvics pirított libamájjal fonottkalácsban
A húst megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk és egy öntöttvas edénybe tesszük. A hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk és a hús k...
Tovább