Receptek

Tépett kacsahúsos szendvics pirított libamájjal fonottkalácsban
receptHozzávalók (4 szendvicshez):
| 6 db kacsaszárnytő | 1 fej vöröshagyma | 1 fej fokhagyma | só | bors | 1 teáskanál mustár | 1 teáskanál szójaszósz | 1 teáskanál BBQ szósz | 1 evőkanál aprított újhagyma | 8 szelet libamáj | 1 nagy alma | cheddar sajt | rukkola és madársaláta | lilahagymalekvár | fokhagymás majonéz | 8 szelet fonottkalács
Tálaláshoz:
| steakburgonya
Elkészítés:
A húst megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk és egy öntöttvas edénybe tesszük. A hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk és a hús köré szórjuk. A fokhagymát megmossuk, a felső negyedét levágjuk és szintén a hús mellé tesszük. A hús mellé öntünk 1 dl vizet. Lefedjük és 130 ºC-ra melegített sütőben légkeverésen 2 és fél órát sütjük. Ezután a fedőt levéve további 30 perc alatt kicsit lepirítjuk.
A húst a csontról villával leszedjük, szálaira szedjük.
A hús ízesítéséhez a vele sült fokhagymát a héjából kipréseljük, rátesszük a mustárt, szójaszószt, BBQ szószt és az újhagymát, majd az egészet alaposan összekeverjük.
A libamájat áttöröljük, majd száraz serpenyőben mindkét oldalát pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük, majd sózzuk, borsozzuk.
A kalácsszeletek mindkét oldalát vékonyan megkenjük libazsírral és megpirítjuk.
Az almát felkarikázzuk, a szeleteket meggrillezzük.
Az összeállításnál egy szelet kalácsot tányérra teszünk, Megkenjük fokhagymás majonézzel, teszünk rá egy marék rukkolát, erre halmozzuk a tépett húst. Rákerül egy nagy adag lilahagymalekvár, majd két szelet libamáj, majd az alma, olvasztott cheddar sajt és beborítjuk a másik szelet kaláccsal.
Steakburgonyával tálaljuk.
A receptek elkészítéséhez szükséges HU-1182 EK kóddal ellátott termékeinket keresse a Magyarországon található nagyobb áruházláncok polcain.
Jó étvágyat kívánunk!
További receptjeink
Konfitált libacomb burgonyalángoskával
A libacombokat megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk és egy öntöttvas edénybe tesszük. A hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk és...
TovábbTovábbi receptjeink
Rozé kacsamell
A kacsamelleket megtisztítjuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, majd egy éles késsel beirdaljuk, ügyelve, hogy lehető...
Tovább