Receptek

Tépett kacsahúsos szendvics pirított libamájjal fonottkalácsban

recept

Hozzávalók (4 szendvicshez):
6 db kacsaszárnytő    1 fej vöröshagyma    1 fej fokhagyma        bors    1 teáskanál mustár    1 teáskanál szójaszósz    1 teáskanál BBQ szósz    | 1 evőkanál aprított újhagyma    | 8 szelet libamáj     | 1 nagy alma    | cheddar sajt    | rukkola és madársaláta    | lilahagymalekvár    | fokhagymás majonéz    | 8 szelet fonottkalács

Tálaláshoz:
| steakburgonya

Elkészítés:

A húst megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk és egy öntöttvas edénybe tesszük. A hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk és a hús köré szórjuk. A fokhagymát megmossuk, a felső negyedét levágjuk és szintén a hús mellé tesszük. A hús mellé öntünk 1 dl vizet. Lefedjük és 130 ºC-ra melegített sütőben légkeverésen 2 és fél órát sütjük. Ezután a fedőt levéve további 30 perc alatt kicsit lepirítjuk.

A húst a csontról villával leszedjük, szálaira szedjük.

A hús ízesítéséhez a vele sült fokhagymát a héjából kipréseljük, rátesszük a mustárt, szójaszószt, BBQ szószt és az újhagymát, majd az egészet alaposan összekeverjük.

A libamájat áttöröljük, majd száraz serpenyőben mindkét oldalát pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük, majd sózzuk, borsozzuk.

A kalácsszeletek mindkét oldalát vékonyan megkenjük libazsírral és megpirítjuk.

Az almát felkarikázzuk, a szeleteket meggrillezzük.

Az összeállításnál egy szelet kalácsot tányérra teszünk, Megkenjük fokhagymás majonézzel, teszünk rá egy marék rukkolát, erre halmozzuk a tépett húst. Rákerül egy nagy adag lilahagymalekvár, majd két szelet libamáj, majd az alma, olvasztott cheddar sajt és beborítjuk a másik szelet kaláccsal.

Steakburgonyával tálaljuk.

A receptek elkészítéséhez szükséges HU-1182 EK kóddal ellátott termékeinket keresse a Magyarországon található nagyobb áruházláncok polcain.

Jó étvágyat kívánunk! 

További receptjeink

Konfitált libacomb burgonyalángoskával

A libacombokat megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk és egy öntöttvas edénybe tesszük. A hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk és...

Tovább

További receptjeink

Rozé kacsamell

A kacsamelleket megtisztítjuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, majd egy éles késsel beirdaljuk, ügyelve, hogy lehető...

Tovább