Receptek

Konfitált libacomb burgonyalángoskával

A libacombokat megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk és egy öntöttvas edénybe tesszük. A hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk és a hús köré szórjuk. A fokhagymát megmossuk, a felső negyedét levágjuk és szintén a hús mellé tesszük. A hús mellé öntünk 1 dl vizet. Lefedjük és 130 ºC-ra melegített sütőben légkeverésen 2 és fél órát sütjük. Ezután a fedőt levéve, további 30 perc alatt kicsit lepirítjuk.

Recept megtekintése

Tépett kacsahúsos szendvics pirított libamájjal fonottkalácsban

A húst megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk és egy öntöttvas edénybe tesszük. A hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk és a hús köré szórjuk. A fokhagymát megmossuk, a felső negyedét levágjuk és szintén a hús mellé tesszük. A hús mellé öntünk 1 dl vizet.

Recept megtekintése

Rozé kacsamell

A kacsamelleket megtisztítjuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, majd egy éles késsel beirdaljuk, ügyelve, hogy lehetőség szerint a húsba ne vágjunk bele. Egy serpenyőt közepes hőfokon felmelegítünk, majd minden zsiradék nélkül a kacsamelleket beletesszük bőrös oldalukkal lefelé. 8 perc után megfordítjuk és a másik oldalukat további 6 percig sütjük.

Recept megtekintése

Ételeket készítette: Püspöki-Sinka Edit
@kezmuvesgyar